Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bimbo1

26. 1. 2011 18:53
až se bude psát rok 2005

Až propustíte státního úředníka (vy ale máte na mysli úředníky samosprávy a věřte že na ty nedojde) budete jednak možná?? (každý zaměstnanec FÚ vám v kavárně řekne že daně platící podnikatele dokáže spočítat na prstech) platit jeho podporu,ale budete platit i firmy zajišťující chod v kavárně vysněných fungující i-portálů a e-podatelen a různých informačních technologií a to by jste se divil kolik to v současné době stojí a kolik ještě bude stát.Zná např. někdo ze zde diskutujících cenu pořízení a provozu datových schránek pídím se po ní již dva roky......

0 0
možnosti
DH

drahuskah

26. 1. 2011 15:27
tohle není fér

Byla jsem "státní úřednicí" a nesouhlasím s vyzněním článku. Na líné hlupáky narazíte všude, to nemá se státní správou nic společného. Síla předsudků je zničující - mně nedal nikdo šanci ani ty 3 měsíce...

Ať si říká kdo chce co chce, většina státních opatření je vůči občanům represívní a názazníkem při jejich zavádění do praxe se stává právě úředník. Ten, který přijde s člověkem bezprostředně do styku. Bylo úžasné, když některý z politiků v televizi prohlásil, že jsou nezaměstnaní líní lempli, kteří odmítají práci - druhý den jsem měla za dveřmi těch zbylých 80%, kteří pracovat chtěli a musela jsem jim vysvětlovat, že volná místa nejsou. Nevěřili mi.  Ulevili si v nepublikovatelných komentářích. Vyslechnout jsem je musela já, ne dotyčný populistický trouba.

Druhá otázka ovšem je, že před 12 lety stačilo na evidenci jedno razítko a teď je jich 5. Přibylo papírování, přibylo nezaměstnaných, ale světe div se - pracovních příležitostí ubylo. Kdepak asi udělali soudruzi z NDR chybu?

 

0 0
možnosti
B

bimbo1

26. 1. 2011 18:59
Re: tohle není fér

Drahá paní Drahuško, nezaměstnanost je nejhorší za 20 let, jenže se o tom jaksi taktně mlčí.Ona je sice podle výpočtu pouhých 9% ale to hlavní že v některých oblastech připadá až 100 nezaměstnaných na jedno volné pracovní místo je až šokující.

0 0
možnosti
J

joudamates

26. 1. 2011 13:04
Pokud propustim statniho urednika, stat to bude stat mene ..

" Budou totiž přinejmenším levnější - státní zaměstnanec na podpoře je

stále levnější než státní zaměstnanec na platu v kanceláři s dalšími

náklady."

Tenhle postreh a jine podobneho vyznamu jsou bohuzel vetsinou spatne a mylne. Pokud propustite zamestnance a na ÚP mu daji podporu, stat to nebude vetsinou stat mene, jak tady pisete ale naopak vice. Velka skupina statnich organizaci funguje na pricnipu rocniho schvaleneho rozpoctu, kde jeden z baliku je urcen na mzdove naklady na jeden rok. Co si myslite ze se stane s penezi ktere ta statni organizace usetri na platu propusteneho zamestnance?............................ ano odpoved je spravna, ty penize musi zustat v tom balicku ktery je urcen na mzdove prostedky. A tudiz si ty "zbyle" penize rozdeni na odmenach vedouci pracovnici.

Zduraznuju to bohuzel.:-/

0 0
možnosti
P9

pavel 99

26. 1. 2011 13:55
Re: Pokud propustim statniho urednika, stat to bude stat mene ..

a co bude příští rok?:-/

0 0
možnosti
E

Ewabi

26. 1. 2011 12:04
tendenční článeček, nic víc

teď je móda kopat do státních zaměstnanců a zdůrazňovat jejich neschopnost. Samozřejmě že tak činí pouze lidé navýsost fundovaní, jinak to v tomto státě není a nikdy nebývalo. Takže další "odborník" který na základě jedné sdělené "zkušenosti" s jedním člověkem promptně vyrobí odbornou diagnózu pro několik tisíc lidí.

Když si autor potřebuje vyžebrat karmu, nebude přece vymýšlet neotřelé téma, když ví, co stoprocentně zabere....

0 0
možnosti
P

Pýthie

25. 1. 2011 20:01
Nu, já bych takový problém tolik nezobecnila

a) byrokracie se nerozmnožuje sama od sebe ; na vině je spouta nepřehledných zákonů, nařízení ,směrnic, které pocházejí jak z našeho, tak z bruselského semeniště těchto norem ,

b) pro každou sociální skupinu platí Gaussova křivka  (ta se nevyhýbá ani "elitě národa"-lékařům).; problém u zaměstnanců státních organizací (a nejen u nich) , že leckde vedení  přichází přímo ze škol (mládí vpřed) bez jakýchkoliv zkušeností anebo i praxe ; pochopitelně vybírají své podřízené  tak, aby .probůh- nad ně nevyčnívali svými znalostmi a zkušenostmi :-/

0 0
možnosti
RM

masaryk

24. 1. 2011 16:54
V nejhorším je budeme živit levněji...

Budeme doufat, že bude Blh milostiv jak jim, tak i daňovému poplatníkovi a podaří se jich alespoň značnou část umístit v některých zkostnatělých rádobyspolečnostech, jichž existuje - i "díky" těmto zaměstnancům - relativně dostatek. Zpravidla mají silnou vazbu na státní zakázky.

A nakonec, i s těmi, kteří zbydou jako neumístitelní si poradíme. Budou totiž přinejmenším levnější - státní zaměstnanec na podpoře je stále levnější než státní zaměstnanec na platu v kanceláři s dalšími náklady.

A ti poctiví a kvalitní, kterých je naštěstí také celá řada, si možná nakonec polepší. A tak by to mělo být.

0 0
možnosti
M

motylek_02

23. 1. 2011 23:04
pekne napsane

:-)R^. Otazka je, kolik procent je takovych neprizpusobivych a kolik je tech co umi myslet "trzne". Trochu se Vasi odpovedi bojim. :-(

0 0
možnosti
PK

Petr K_.

23. 1. 2011 23:59
Re: pekne napsane

Obávám se že podobných bude hodně, ono přeci jen na flákárnu se zvykne jednoduše, ale po patnácti letech flákárny si zvykat na normální práci, to jde ztuha.

0 0
možnosti
K

karel.vrba

21. 1. 2011 22:05
To je přece strašně jednoduché!

Jen záleží na tom, jestli chcete ty pracovníky státní správy snižovat od dolního konce anebo od horního. Jestli od dolního konce, tak potom bude jen třeba snížit v zařízeních státní správy přepážky na podatelně a pracovní stoly anebo pořídit vyšší židle, aby na ně dosáhli, až jim uřežete nohy.

A kdybyste chtěl pracovníky státní správy snižovat od horního konce, tak je odpověď na otázku co pak s nimi ještě jednodušší. Po amputaci hlavy nejspíš už jen kremace nebo funus.

0 0
možnosti
MSV

Medvědice se vrací

23. 1. 2011 21:51
Re: To je přece strašně jednoduché!

R^;-D

0 0
možnosti

GotrekAK

21. 1. 2011 19:55
Elektronická podání

S el. podáními zjevně nemáte žádné zkušenosti.

Dokud se k nám na úřad nosila klasická podání, stačila na podatelně jedna osoba, která zběžně zkontrolovala úplnost podání (ze zákona musíme přijmout i neúplná, ale lidé jsou raději, když jim to někdo zkontroluje a případně upozorní na nedostatky hned, než aby podání přerušil právník a vyzýval k doplnění - první způsob je rychlejší) během pěti minut, následně otiskla razítko a bylo hotovo.

Od té doby, co přijímáme elektronická podání, je to tragédie. Jedno podání se zpracovává 20 - 30 minut, vytiskne se kvůli němu spousta zbytečných papírů a aby se stíhala běžná denní agenda podání, musí na podatelně sedět tři pracovníci.

0 0
možnosti
M

motylek_02

23. 1. 2011 23:06
Re: Elektronická podání

:-)R^ ne vse je tak jak se na prvni pohled zda. Dekujji za Vas pohled.

0 0
možnosti
IK

Tonda K

21. 1. 2011 17:09
Další neracionální rozhodnutí MF

Již řadu let mohl daňový poplatník platit své daňové povinnosti tzv. daňovou složenkou, při jejímž použití neplatil žádné poštovné. Poštovné hradilo České poště přímo MF. V rámci úspor chytrá hlava na ministerstvu financi vymyslela zrušení daňových složenek. To znamená větší fronty u pokladen na finančních úřadech, protože řada lidí nevlastní bankovní účty a potřebuje platit hotově.

Nebylo mnohem racionálnější zrušit pokladny, zrušit pracovní místo pokladní a ukončit spolupráci s bezpečnostní službou, která 2x týdně objíždí všechny pokladny FÚ a sváží vybrané peníze. Podle mého názoru by úspory byly mnohem vyšší!!!!!

0 0
možnosti
P9

pavel 99

21. 1. 2011 17:42
Re: Další neracionální rozhodnutí MF

myslím, že omezení těch pokladen bude druhý krok a peníze se budou posílat PLACENOU složenkou. "Úspora" pak bude úplně dokonalá.:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik