Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LZ

košťálka

21. 1. 2011 10:35
Víte, pane autore,

pracuji jako účetní v nemocnici(momentálně mám dovolenou, tak aby jste se nedivil, že jsem u PC) a pokud za nás na odboru mohu říct: na oběd máme 30 minut a nesmíme po tu dobu opustit budovu, odměny nemáme ani čtvrtletně, ani ročně, prostě na ně nejsou peníze, PC můžeme používat pouze pracovně,správce servru nám přístup jinam zablokoval. Vše musíme mít hotové v řádném termínu a pokud si to situace vyžaduje, jsme přesčas, jinak to prostě nejde. Tak co kdyby jste nemluvil o státních zaměstnancích v množném čísle?Rv

0 0
možnosti
ZBN

Zdeněk Burian nejml.

21. 1. 2011 10:36
Re: Víte, pane autore,

Tak to má být, přísnost muší bejt, obzvláště na ouřady!

0 0
možnosti
LZ

košťálka

21. 1. 2011 10:31
Víte, pane autore,

0 0
možnosti
ZBN

Zdeněk Burian nejml.

20. 1. 2011 22:11
Do výroby a nebo na řípu.

;-D

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

20. 1. 2011 22:17
Re: Do výroby a nebo na řípu.

Ano a doporučíme jim k tomu........RvRv......................

0 0
možnosti
O

oslik

20. 1. 2011 21:40
Co s nimi?

Pokud se rychle nic nenaučí, tak je prostě sníme!

0 0
možnosti
ZBN

Zdeněk Burian nejml.

20. 1. 2011 22:12
Re: Co s nimi?

A zapijeme inkoustem.

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.smeje@seznam.cz

20. 1. 2011 20:40
Nevím, trochu se mi to nezdá.

Co vím, tak státní úřady mají vesměs nastavený proxy server (SQUID), takže facebook je asi trochu z říše fantasie. Stejně tak docházka je vesměs vedena elekronicky, takže pokud to neobchází nějak zadem, musí si stejně vše nadělat. Co se týká produktivity, tam se dá mnohdy souhlasit. Ale co vím, tak to vidím spíš jako chybu vedoucích, kteří netuší, co jejich podřízení dělají a proto je nemohou rozumně kontrolovat. Zkuste někdy něco dělat pro státní úřad a pochopíte, že líp se domluvíte s řadovým zaměstnancem, než jeho vedoucím. Taky je tam dnes už každý druhý "manager" (čti jak se píše, takto o sobě mluví oni sami ;-D)

0 0
možnosti

Dr No

20. 1. 2011 20:53
Re: Nevím, trochu se mi to nezdá.

Problém je spíš v tom, že drtivá většina státních úředníků žádnou skutečnou práci nemá.

0 0
možnosti
JDJOT

Judge Dredd je o5 tady

20. 1. 2011 20:14
To jsou kecy...

prostě tisková agentura JPP aneb ráááááádio Jerevan pátrá radí informuje RvRvRvRv

Mimochodem, napadají mne pouze dve činnosti 100% shodující se s prací  oddlění na úřadu - stavební firma nebo provozovatel hazardu... Ani jedno ani druhé není opravdu symbolem čistoty !!!

0 0
možnosti

názorový melírek

20. 1. 2011 20:08
karmička

i když mi to připadá trošk uvyumělkované ... každopádně to definuje problém recyklace nadbytečných státních úředníků na trhu práce - nerecyklovatelné R^ Jana Šimonová

0 0
možnosti
T

tojara

20. 1. 2011 20:14
Re: karmička

je to sice dovedeno trochu do absurdna, ale v podstatě má autor pravdu...když jsem se takhle bavil s naší personalistkou tak ta řikala, že se lidem ze státní sféry vyhýbá, že je tam doopravdy velký rozdíl ve výkonnosti poměrně často....

0 0
možnosti
JR

Jiri_Rohan

20. 1. 2011 19:54
urednici

Úředníci jsou vlastně nezaměstnaní, kteří berou zvýšené sociální dávky za to, že vykonávají veřejně prospěšné práce.

-

Jeden ministr (už nevím který) prohlásil, že většinu lidi ze státní správy propustit nemůže, protože by je nikde jinde nezaměstnali, protože nemají kvalifikaci a schopnosti ani na to, co právě teď dělají. A pak se divíme, že úředníci, i když jsou placeni z našich daní, pro nás nic dobrého nedělají. Recept je jednoduchý: vyházet všechny lemply z úřadů, nechat tam jen schopné a těm přidat. Když budou ti neschopní na podpoře, vyjde to stát (nás) levněji. Není to náš problém, že nic jiného neumějí. Ať se něco užitečného naučí dělat. Musí si konečně uvědomit, že kdo nepracuje, ať nejí (staré, ale dobré heslo). Za předstírání práce nechci ze svých daní nikoho podporovat.

0 0
možnosti
J

jfb

21. 1. 2011 12:23
Re: urednici

To nepomůže, jediný recept jezzrušit 90 = práce co úřady vykonávají naprosto zbytečně.

0 0
možnosti
ZS

škovras

20. 1. 2011 19:14
Co s nimi ?

Moc hezky napsané a věřím, že pravdivé. Ale tak jednoduché to není. Jako ostatně vše kolem nás. Mám známého, který přijímal do své bezpečnostní agentury nejraději policisty, protože jsou disciplinovaní. Nicméně, sám jsem ve státní správě pracoval a vím, že byly velké rozdíly ve výkonech pracovníků. Ovšem odměňování bylo vyrovnané. Prostě všichni 500,-Kč odměna. A bylo jedno, jestli pan JUDr. chodí 2x denně do Blatničky (pro nepražáky - hospůdka), paní kolegyně si nakupuje i VAŘÍ v pracovní době a další docela obyčejně pracuje. Tak se mu naložilo víc.Tenkrát nás odešlo několik najednou a musím říct, že kromě jedné paní JUDr. jsme se velmi dobře uplatnili všichni. A docela mě to těší. Léta podnikám a vím, že  sehnat poctivého a pracovitého zaměstnance je nadlidský úkol. A je jedno, jestli je ze státní správy nebo ne.

0 0
možnosti
JP

JVP

20. 1. 2011 19:08
Příklad,

který jste popsal se netýká státní správy, jelikož územní samosprávní celky (obce, města, kraje atd.) nejsou státní správou, ale samosprávou. Nicméně stále je to veřejná správa.

Mé zkušenosti ze státní správy tak úplně neodpovídají tomuto příkladu. Nesetkal jsem se třeba s nikým, kdo by v pracovní době svévolně opustil pracoviště nebo si prodloužil pauzu na oběd (pauza je 30 minut, pokud se přetáhne, je nutné to napracovat). Musím ale souhlasit s tím, že někteří lidé (převážně dlouholetí pracovníci) nemají odpovídající pracovní nasazení. Zcela jistě jsou ve státní správě velké rezervy, a to jak v oblasti personální, tak v oblasti systémové.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik