Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dampfer

21. 1. 2011 12:13
Samozřejmě

že s tím musí mít liberální demokracie ((anglicky švajneraj)) velké problémy, to Klement Gottwald vyhnal nespolehlivé a nadpočetné úředníky ke koštěti, do dolů a k frézám. Ty výbojné zavřel, posléze pracovali v lomech, silnicích a podobně.

Jistě mezi propuštěnými budou četní šikovní lidé, nemající žádnou tlačenku, těch je mi líto, ostatní ať si zmáknou rekvalifikaci a té je v tisku habaděj.

Náhle onemocnělým neplatit nemocenskou a zahnat je k MUDr Grünsteinovi, pan Josef Švejk jim rád sdělí adresu.

0 0
možnosti
E

Ewabi

21. 1. 2011 12:02
je mi z toho smutno,

vždycky když se předhodí téhle společnosti nějaká oběť, kope do ní každý, co to dá. Teď zrovna máme na tapětě státní zaměstnance ( tedy zejména lidi v úřednických profesích) a každý už předem ví, že se jedná o lidi nekompetentní, líné, rozmazlené a nespolehlivé. Co třeba připustit, že každý člověk je jedinečná osobnost a proto nikdy nelze házet všechny do jednoho pytle ? 

Připomíná mi to hluboký socialismus, kdy například každý tramp byl předem ocejchován jako povaleč a lump. Teď je potřeba odlákat pozornost lidí od nepovedené politiky a špatných politických a zákonodárných rozhodnutí, tak se předhodí davu k roztrhání něco jiného. A hle, pořád to funguje.... 

0 0
možnosti
J

jfb

21. 1. 2011 12:20
Re: je mi z toho smutno,

Já si myslím, že hlavní problém státních a hlavně magistrátních úředníků není v tom, že by byli líní, ale v tom, že 90 % práce co dělají je naprosto zbytečná!

0 0
možnosti
K

Kilroy

21. 1. 2011 11:36
a máme tady zaměstnankyni Košťálku, která nevýslovně trpí:

... na oběd máme 30 minut, PC můžeme používat pouze pracovně, správce servru nám přístup jinam zablokoval. Vše musíme mít hotové v řádném termínu ...

Já dodávám: neudržím slzy, už propukám v nezvladatelný pláč, sodomakomora ;-O

0 0
možnosti
E

Ewabi

21. 1. 2011 12:06
Re: jo, sodomokomoro

ona si paní nestěžuje, ani netrpí, jen se snaží seznámit "chytré a informované" diskutéry s realitou. Ale dav je již patřičně rozvášněn, tak kope  a trhá seč může, žejo? Jojo, hospodských "odborníků na všecko" je v téhle zemi spousta už od dob pana Haška....

0 0
možnosti
JT

Jáchym007

21. 1. 2011 11:35
Zajimave

Vsimate si, kolik se tu najednou vyrojilo nemocnych statnich zamestnancu?

0 0
možnosti
P9

pavel 99

21. 1. 2011 11:38
Re: Zajimave

;-DR^

0 0
možnosti
GCX

generál Custer X.

21. 1. 2011 11:33
Proč chodíme na úřad?

Protože po nás nějaký jiný úřad chce razítko.

0 0
možnosti
K

Kilroy

21. 1. 2011 11:29
Pentlička - z našich daní žijící - nám právě napsala:

... velmi bedlivě se sleduje docházka, včetně přestávky na oběd - 30 minut, víc ne (no to je děsné) * Používat PC se smí pouze k pracovním účelům, kromě toho stránky jako facebook jsou zablokovány (další příšernost) * Termíny se musí plnit bez pardónů (vrchol drzosti) ...

Pochopil jsem správně, že státní zaměstnankyně chce, abychom ji litovali?

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

21. 1. 2011 13:09
Re: Pentlička - z našich daní žijící - nám právě napsala:

Ne, jen říká, že státní zaměstnanci "jedou na jiné vlně". Ono to je těžké popsat, to musíte zažít na vlastní kůži jaký šílený problém může být, že jdete k lékaři ráno v 7:00 a v práci vám nadřízený nepodepíše propustku, tj. vlastně jdete k doktorovi načerno. :-P

Pro neznalého to může vypadat jak svět postavený na hlavu (což taky je), proto se valná část státních zaměstnanců musí na tu hlavu postavit (obrazně). Prostě systém je tak zdeformuje, že potom jsou nějakou dobu naprosto nepoužitelní v normální firmě.

0 0
možnosti
IC

Pentlička

21. 1. 2011 11:09
No

Vzhledem k tomu, že jsem též zaměstnanec veřejné správy (nyní v PN), musím poněkud upravit vaše vědomosti, jak to na takovém úřadě chodí - např. se velmi bedlivě sleduje docházka, včetně přestávky na oběd - 30 minut, víc ne. Používat PC se smí pouze k pracovním účelům, kromě toho stránky jako facebook jsou zablokovány. Termíny se musí plnit bez pardónů. Na odměny není žádný nárok a mezi námi děvčaty, já osobně jsem už odměnu neviděla několik let - nejsou prachy. Možná to neplatí pro vedoucí, ale já jsem obyčejný řadový zaměstnanec. Nevím, jaký plat mohla mít ta vaše známá, ale u nás na úřadě mají všichni tabulkový plat, k tomu velmi malé, tisícikorunové, osobní ohodnocení. Takže pokud měl váš ředitel firmy plat nižší než 20 000,- Kč měsíčně, tak to potom chápu.

Pokud tedy vaše známá dělala to, co popisujete, není to standardní chování státního zaměstnance, nýbrž to vyplývá zcela a jedině z osobnostní charakteristiky vaší známé.

Takže prosím - nezevšeobecňujt!

0 0
možnosti
PK

Psychorův klon

21. 1. 2011 11:20
Re: No

R^

0 0
možnosti
MH

macrakantorhynchus hyrudynaceus

21. 1. 2011 11:02
Pane, toto je bohužel velmi zavádějící článek.

Házíte všechny státní zaměstnance do jednoho pytle. Na většině úřadů není k dispozici internet, aspoń ne u nás. Mám to štěstí, nebo smůlu, že jsem nemocný a můžu reagovat. Pokud je aspoň částečně zprovozněn, tak zcela určitě neotevřete stránky e-mailu, fasebooku a jiné radovánky. Z vašeho článku je patrno, že si pletete státní správu a samosprávu a to je veliký rozdíl, na obcích je úředník polobůh, v úřadě otrok. Mám z vašeho článku smíšený pocit, že jste opravdu vycházel pouze z hospodské diskuze.

0 0
možnosti
T

tommix

21. 1. 2011 11:58
Re: Pane, toto je bohužel velmi zavádějící článek.

R^R^ přesně tak !!

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

21. 1. 2011 10:59
Máte v tom jden velký hokej

1/ Státní úřad (státní správa) = sociálka, pracák, finančák

2/ Samosprávný úřad (samospráva) = obecní úřad, městský úřad, magistrát, krajský úřad

3/ Státní správa + samospráva = veřejná správa

.

Z výše uvedeného vyplývá, že máte ve fungování státu značný chaos, protože tamtu "vaši právničku" zaměstnával starosta a zastupitelstvo , ne stát. Tj. pokud starosta dovolil takové prostředí na MěÚ, je to chyba jeho, ne státu, ne zákonů, ne ministra.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

21. 1. 2011 10:58
Závěr?

Ze závěru autora jze usoudit, že pracovníci ve státní správě jsou líní a neschopní na rozdíl od zaměstnanců v soukromém sektoeu, kteří jsou spolehliví, loajální, poctiví a kvalitní.

.

Není to pravda. Zkuste si v soukromé sféře zaměstnat několik lidí a uvidíte, že se vaše představy rozplynou jak pára nad hrncem. Pokud chcete aby dělali, tak za nimi musíte stát jako dráb a oni i tak využijí každou možnost k tomu, aby pracovali co nejméně. Možná na pásovce je to jiné.....:-)

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

21. 1. 2011 11:03
Re: Závěr?

Veřejná správa a soukromý sektor přitahují odlišné typy lidí, protože charakter práce je tam odlišný. spousta lidí by nemohla dělat ve veřejné správě, protože by se z těch 1001 nažízení brzy zbláznili a naopak spousta úředníků by se zhroutila z práce v soukromé firmě orientované na výkon.

Prosěl jsem si obě strany bojové linie a zvolil dle svého naturelu, čím ale nepopírám scchopnosti a úsilí těch na druhé straně. NEJSEM NEINFORMOVANÝ IDIOT.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik