Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavá úvaha, karmaR^.

Zůstanu u šachové terminologie - bohužel i šachisté občas dělají nepochopitelné chyby. Putin před 15 lety byl jiný Putin než dnes, kdy připomíná diktátora. Má stále ještě ty schopnosti skvělého šachisty nebo po tolika výhrách už začal podceňovat soupeře?

Autor prezentoval svou představu dalších Putinových tahů. Ti nejlepší šachisté ale byli nepředvídatelní a dokázali překvapit i zkušené analytiky (vzpomeňme jen třeba na Putinův geniální tah, kdy nechal změnit Ústavu, aby mohl vládnout až do roku 2036).

Doufejme proto, že lepší nebo alespoň stejně dobří jsou šachisté na druhé straně šachovnice, a celé to v nejhorším případě skončí remízou.

1 0
možnosti
Foto

Bohužel neznáme všechny skutečnosti, jistě existuje i neoficiální komunikace, takže těžko činit nějaké závěry. Může se stát, že nakonec budeme překvapeni - jak dalece nepříjemné to bude, si netroufám odhadovat.

1 0
možnosti
MK

M88i47l39a31n 91K57e61s92l

22. 2. 2022 23:24

Někdy je vhodné obětovat pěšce někdy i figuru a při tom zvítězit.

0 0
možnosti

Mýlíte se. Putin opravdu ty šachy hraje a dobře. Žádná evropská západní země, tím méně USA, nikdy na Ukrajinu svá vojska nepošle. Zelenský je v prekérní situaci. Když musel hasit USA s tím dennodenním strašením stran vpádu na Ukrajinu. Zjišťuje, že mu nikdo nepomůže. Ukrajina je jen a jen beranidlem či užitečným idiotem v geopolitických hrátkách USA. Rusko jen stupňuje tlak a na všechny. A svou si na Ukrajině dříve či později prosadí. A pravděpodobně bez výstřelu. Ty výstřely záleží jen a jen na vedení Ukrajiny. Zkusí-li to zbraněmi, je odsouzeno prakticky k rozpadu Ujrajiny, kde o ni nikdo stát nebude. Svět se mění a USA se tomu brání.

3 1
možnosti
Foto

Také jsem to celé mj. považoval za selhání západní diplomacie, Putin vše avizoval dlouhou dobu a mělo se jednat. Hezky v klidu, bez zájmu novinářů a světové veřejnosti. Ukrajinu doteď nikdo moc nechtěl, po tomhle tahu se ono nechtěné dítě stává nuceně chtěným. On si snad myslí, že vytvoří další Osetii nebo Podněsteří. Klidný hlas analytika s nadhledem a schopností rozlišit velmocenskou politiku a mezinárodní právo, tudíž naprosto zasloužená karma. R^

2 0
možnosti
VV

Jednat, ale jak? Promenit zemekouli v hromadu radioaktiviho popela jak vyhrozovali Putinovi jestrabi?

1 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik