Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Islám není náboženství.

Náboženství je ideologie, jejíž podstatou je úcta k Bohu a klanění se Bohu.

Muslimové se však neklanějí Bohu, ale meteoritu v Mekce. Pětkrát denně se tomu meteoritu klanějí.

1 1
možnosti
Foto

Osobně se domnívám,že islám je obojí.

A svým obsahem je i jako náboženství v rozporu nejen s naším způsobem života, ale i s trestním řádem.

3 1
možnosti
Foto

Islám v sobě kromě náboženství obsahuje také nenávistnou a netolerantní světskou mocenskou ideologii, která je neslučitelná s demokracií.

V tomto ohledu je tuto jeho složku třeba postavit mimo zákon. Jinak nechť se muslimové osobně modlí ke svému Alláhovi zcela bez jakýchkoli překážek.

6 0
možnosti
Foto

To co není slučitelné s našimi zákony je dávno mimo zákon postaveno. U nás jsou světské zákony u všech náboženství nadřazeny těm náboženským

0 1
možnosti

Výborný článek. A video v odkazu by měli zhlédnout všichni ti zastánci ubohých uprchlíků. Pro Polického: citáty z koránu, sunny i hadithů, uvedené ve videu, jsou autentické, pokud nevěříte, zkuste si poprvé v životě něco z toho přečíst.

7 1
možnosti
Foto

Citace jsou vám "prd" platné když neznáte do detailu kontext.

Přesně z toho pramení ty nesmysly co tu píší lidi jako vy. Někdo vám předhodí pár citátů a vy si bez znalosti celku děláte úsudek a považujete se za experty.Rv

Je to jako když udělám citaci ježíše "..první hoď kamenem..." ta citace vyzní jinak v celku " Kdo bez viny, první hoď kamenem " , ale i to lze dogmaticky vyložit, že Ježíš schvaluje kamenování- jen musí začít a první hodit nevinný člověk. Až z  kontextu Ježíšova učení pak je zřejmé, že se jedná o výzvu aby od kamenování upustili.

Tedy vytržená citace vyzývá ke kamenování přestože význam je přesně opačný.

0 0
možnosti

J19a61r53a 65R64a21n24k

29. 11. 2015 20:38

Pokud muzete, prectete si tento clanek, ja proste nemam dilema byt agnostikem a tak nejak respoktovat vsechny viry i kdyz mam problem respektovat cely islam - jako humanista, chci ale pomoci tem, kteri pred jeho zlem utikaji a nikdy zde nemluvim o mladicich z Balkanu, kteri by se za jinych okolnosti asi do Evropy nedostali, protoze jiz asi pred dvema lety Cameon oznamil, ze zastavuje hranice pro velky naval:  Bulharsko a Rumunsko, o Polacich rikal, ze se jich dost z UK vraci, protoze zjistuji, pokud neovladaji jazyk a chybi i vyuceni remesla - tech na myti nadobi maji dost i z vlastnich rad, nebo z druhe generace. V malych evropskych zemich je asi i problem od islamu odpadnout, proto jsem vybrala tento clanek, ktery o tom s pochubnosti mluvi v "ich" forme:

http://thehumanist.com/voices/the_ethical_dilemma/ethical-dilemma-i-was-a-muslim-now-im-an-atheist-but-i-crave-religion

0 0
možnosti

J83a25r81a 49R65a42n82k

29. 11. 2015 20:28

Jsem prvni.....vse to co o islamu pisete, znam z anglicke wiki jeste obsirneji, ale znam skutecne nekolik nevericich muslimu, dve kolegyne v praci a pak spisovatele, karikaturisty, herce a jsou to odpadlici, ale nechce se mi je tak jmenovat, protoze i ja, ktera jsem byla pokrtena "ceskobratrska cirkev" - jsem spis agnostik. Poslednich nekolik let se nikde nediskutuje o nicem jinem, tema je popularni vsude a mnozi z nas mame strach, ale prave diky literature, kterou zde na zapade mohou ti neverici muslimove napsat - v jejich puvodnich zemich by zrejme podlehli muceni, nebo byli ukrizovani za blasfemii. Ale nemohu s klidnym svedomi cist a divat se ve zpravach, jak nekde trpi zeny: zahrabany az po hlavu a verejne kamenovany, casto zabity i nekym v rodine "honour killing", cele divci skoly v Africe uneseny a prodany do otroctvi, nebo pouzity na teroristicke akce, jako chodici bomba, cele skoly zmasakrovany macetou - z tech duvodu, chci pomoci tem, kteri sedi v zachytnych taborech, protoze pred tim vsim a jeste k tomu diktatorem utekly. Takze podle posledniho usneseni, ti kteri prijdou do Kanady jsou peclive vybirani UNO=OSN (nekteri az dva roky), zjistovano jestli nemeli nejake vztahy k ISIL nebo jine teroristicke organizaci, ono lhat imigracnim urednikum dnes ani moc nejde. Tak vim, ze sem prijdou vetsinou rodiny s malymi detmi, otec mnohdy byl tyran a mucen, to se da lehce dokazat....vdovy a single zeny s detmi, spousta sirotku, starych lidi, handikapovanych a tolik nenavidenych  homosexualu.  Diskuse jsou denne i v radiu a tak mohu rici, jak asi se ktomu stavi Kanadane - jiste nekteri maji take strach, ale neni slyset zadna nenavist, protoze vetsina z nas veri vlade a zakonum. Z minulosti jsem se take vyznamenala boji proti Lhotanovi, Diartove a Maruskynove, Jane Al Oukle a Beatrici Radosa. Proste mi vadi konverze v kterou ve 3. tisicileti neverim, protoze ti odpadlici od islamu, ktere znam ja, nemuseli hledat zadnou jinou nahradu.

0 0
možnosti

J24a13r25a 54R27a53n13k

29. 11. 2015 20:39

Sorry, nebyla jsem prvni, ale prispevky nebyly hned videt....;-)

0 0
možnosti

Děkuji za přesné a výstižné zpracování tématu. Karma. Podle mě je to jednoznačné a postavení islámu v ČR na úřední statut náboženství schválené státem je protizákonné. Nemůže splňovat podmínky vycházející ze zákona a proces jeho schvalování je zvláštní. V současné době je to víc jak důležité vědět, kdo to tenkrát schvaloval a co ho k tomu vedlo. Možná by bylo vhodné, aby patřičný úřad vše přehodnotil a prověřil.

6 1
možnosti

J46a59r66a 57R74a48n72k

29. 11. 2015 20:41

Jenze, na koho se obratit? Kdo je ta utorita, ktera jednu viru povoli a druhou zakaze, protoze i podle Vatikanu islam jako vira a v posledni dobe i ideologie bran je?

0 0
možnosti
Foto

Prakticky všechny náboženství dávají určitý návod k životu a splňují tak zároveň definici jako ideologie-rozhodně to naplňuje Islám, křesťanství i Judaismus.

Rozdíly mezi jednotlivými verzemi islámu jsou značné- právě kvůli těm rozdílům mezi sebou muslimové vedou válku. A není to jen spor mezi Šiity a Sunnity, ale i o spor mezi Sunnity mezi sebou.

Pokud o sobě tvrdíte, že máte zkušenosti z těch zemí a zároveň, že jste nezaznamenal rozdíl mezi verzemi ISLÁMU tak jste lhář.:-/Rv

Islám je řádně registrovaným náboženstvím nelze tedy jeho šiřitele stíhat za samotné šíření islámu stejně jako nelze stíhat někoho za kritiku islámu.

Stíhat lze v obou případech pouze lidi, kteří podněcují nenávist nebo vybízí k násilí.

1 8
možnosti

J36a18n 13R83á38ž

29. 11. 2015 23:14

Polický, Vy jste buď provokatér nebo naprosto islámského prostředí  neznalý blb. S člověkem, který sedí na zadku, ve svetě byl jen prostřednictvím televize a z touto zkušeností polemizuje, nemá cenu diskutovat.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS