Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Protože mám jednu sluníčkářku v širší rodině a znám i pár jí spřízněných duší, tak bych charakteristiku rozšířil:

- často trpí tzv. oikofobií, to je nenávistí ke všemu, co pochází z této západní civilizace. Prostě všichni jsou lepší než MY.

- dějiny pro ně začínají zhruba 15 stoletím a evropskými námořními výpravami. Nebýt evropanů, tak by bylo na Světě krásně. Afričané by si v míru vyřezávali ebenové sošky, Inkové by si psali svým uzlovým písmem, indiáni by si lovili bizony a všichni by prostě žili v míru a v souladu s přírodou.

- ti mladší pocházejí z těch lépe situovaných rodin, kdy nikdy nezažili nějaké existenční problémy. Život je prostě v pohodě a to co dělají je musí v první řadě bavit. Přitom vnitřně pohrdají životem svých rodičů, kteří žijí takový nudný život, samé povinnosti.

- Žijí, studují a pracují fakticky v uzavřené komunitě (určitý okruh škol, práce v neziskovkách). Díky internetu mají po světě mnoho "přátel" stejného ražení. Podle těchto lidí poměřují celý národ či celou civilizaci (byla někde na jazykovém táboře, tam byli 2 somálci a byli úplně v pohodě, z FB zná jednu úžasnou dívku z Iráku nebo Pobřeží slonoviny, atd.).

2 0
možnosti

Ctím přírodu, přirozenost a živé bytosti v ní. Vážím si Václava Havla. Nejsem lehkoživka, přes vyšší věk velmi pilně pracuji, nevymýšlím si humanitární akce, nesouhlasím s dotacemi, jsem pro co nejmenší zásahy státu a volný trh, ale zase podporuji pomoc potřebným, jen však takovým, kteří to skutečně potřebují. Život ani názory nejsou černobílé.

Tak mě taky zařaďte do nějaké škatulky.

2 0
možnosti

Proč škatulka? Podle toho co píšete nemůže existovat někdo jako komunista, demokrat, ateista, katolík, neonacista, fašista..... Prostě svět není černobílý a lidi nelze podle názorů škatulkovat.

0 0
možnosti

tak nevím, ale podle vás jsem asi taky z 10% tzv. sluníčkář, to mě štve

1 0
možnosti

No to já taky, ono nálepkování není moc objektivní ani vypovídající.

1 0
možnosti

Smekám před Vámi, ode mě jasná karma.

5 2
možnosti
Foto

P28a93v77e63l 38P57e96c31h

30. 9. 2015 16:18

Nevidím v tomto blogu nějak zvláštní pozornosti hodnou záležitost. Je to zcela myšlenkově prázdné. Prostě kopnutí do skupiny lidí, asi abyste si spravil náladu, poté co vás někdo naštval nebo urazil, pravděpodobně tím, že rozporoval vaše názory způsobem, kterému jste nebyl schopen čelit argumenty, jen sebeujištěním, že jste lepší než "sluníčkáři".

10 8
možnosti

Je zajímavé, že myšlenkově prázdný příspěvek může kopnout do skupiny lidí.

12 2
možnosti

Dobrý den, nechci se zastávat těch, do kterých se snažíte tepat co Vám síly stačí. Ale činíte tak poněkud neobratně, nepůvodně, neosobitě. Tak nějak "prázdnoslámově" a "karmolovecky"!

   Váš blog končí konstatováním, že žádnou fobií netrpíte. Ale trpíte, trpíte :-P. Trpíte akribofobií. Víte to je strach, že napíšete něco špatně, nesprávně nebo nevhodně :-P! Dal jste takovou ránu jistoty.

   P.S. Pozor! Mohlo by to skončit ideofobií, strachem z nápadů.

   Zdravím a přeji pěkný zbytek dne!

4 1
možnosti

Velice precizně provedená definice "sluníčkáře". Tomu se v hantýrce našich stíhačů říkalo "pálit to přeně na kroužek". Nicméně to schytáte, na to se připravte. Lehkoživkové z všemožných a nemožných neziskovek bývají na diskusích hojně zastoupeni, neboť na to díky své "práci" mají mnohem více času než ostatní obyvatelé.

8 2
možnosti

J35a63r19a 53R64a58n44k

30. 9. 2015 17:09

Myslite? Ja jdu v sobotu na predem placenou "predrazenou" veceri poradanou zdejsim svycarskym klubem, jehoz clenkou jsem a vytezek jde na Cerveny kriz, na pomoc syrskym taborum, takze zastupuji kanadska slunicka?:-)

4 0
možnosti

Běkteří lidé mají rádi škatulkování. Hádejte kteří?

4 1
možnosti

Nemám rád nálepkování, ale zpočátku mi to přišlo docela výstižné, dále pak spíše již zesměšňující a tudíž ani po tomto článku vlastně nevím, kdo je ten sluníčkář. Někteří mne tam občas taky řadí, ale Havla svatořečit nechci, politickou korektnost v lásce nemám a třeba k imigraci se stavím dosti diferencovaně (uprchlíci versus kočovníci).

5 0
možnosti

J40a46n 92R13á97ž

30. 9. 2015 16:03

Věděl jsem, že některé čtenáře tou "zvláštní kategorií" rozpalim do běla a v jejich očích jsem znehodnotil vše předem napsané, ale nemohu si pomoc. Adorace VH, kterého jsem si celkem vážil, stejně tak nesmyslné útoky na prezidenta, mi připadají tak směšné, že jsem neodolal a úmyslně  provokoval .;-D

4 0
možnosti

To je blabol. Slunickari je jen dosti hloupa skatulka hloupych lidi, kteří se tak vyhybaji pouziti sprostých vyrazu proti nazorovym oponentum, ktery si tam sypou jak se zrovna hodi. Jiny smysl nemá. Ikdyz dle A. Bartose je to konspirace pravdolaskaru a zidu, kteří se snazi skryt za novy nazev slunickari ;-D

4 1
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik