Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

V diktatuře se nehlasuje. Jestliže hlasuje 24 členů pro a 4 proti, je snad samozřejmé, že většina rozhoduje. Protektorát byl zaveden s podporou vojenských a represivních složek. Ta přirovnání jsou neuvěřitelné blbosti.

2 0
možnosti
TJ

Historie se opakuje, ale nikdy ne přesně stejně. Dnes se nepoužívají vojáci a represe, spíš právnící a korupce.

Jsou určité věci, o kterých nemůže rozhodovat jakákoliv většina.

2 0
možnosti
JL

Ano, protektorát - vypadá to tak trochu, protože nám něco bylo vnuceno, je nám vyhrožováno pokutami a naznačováno, že když nesdílíme názor většiny, máme z EU vypadnout. Otázka je, co napadne většinu příště? Může to být cokoliv, co jí bude připadat důležité. Jsme ale placeni eurodotacemi, abychom drželi hubu a to se zatím dělalo. Korumpovaná svoboda. Tak to je. Rozhodněte se, co chcete.

2 0
možnosti
VK

Názor většiny sdílet nemusíme, ale podřídit se většinovému rozhodnutí, to ano. To je základní princip demokracie.

1 0
možnosti
LC

Já jsem vlastně za to hlasování o kvótách rád. Konečně se některým mým spoluobčanům, kteří chtěli být v hlavním proudu, v hlavičce rozsvítilo a pochopili, o čem to ten zlý Klaus před podpisem LS mluvil.

5 0
možnosti
PK

Václav VI. ale také dodal, že v tichosti pak podepsal, protože jinou alternativu nevidí. Navíc 2% Švejků zázrak neudělá, i kdyby mělo hrdost Honvédů. Jsou situce kdy nemáte jinou volbu a pohádky o druhém Švýcarsku - to by nevymyslel ani Andersen či Němcová.

2 0
možnosti
PK

V tak obrovském celku nikdy nedojdete k dohodě a souhlasu všech, bez systému "kvalifikované většiny" nemůže fungovat. To že ale celek si neumí např. ochránit hranice a řeší pomazánkové máslo a ochranu sirečků je věc jiná  a více než smutná.

1 0
možnosti
PK

A když vidím její politickou reprezentaci, např. ministryni "zahraničí", musím se smát;-D. A Češi také nedodali žádnou extratřídu;-D

4 0
možnosti
ZP

moc nechápu co Vám na tom všem vadí....nevím jak u Vás , ale mě žádné z těch rozhodnutí život zásadně nezměnilo a pokud ano tak k lepšímu ...

3 12
možnosti
JR

J16a25n 79R68á71ž

23. 9. 2015 21:01

Mnoha lidem se po podpisu Moskevského protokolu v roce 1968 také v životě nic zásadního nezměnilo a když ano, tak k lepšímu.

4 0
možnosti
VV

Zapomel jste na Obamu, ktery to vsechno shora jako buh ridi.

2 0
možnosti
VK

Jo abych doplnil. Ministři tam jeli s vybaveni mandáty svých vlád.

1 0
možnosti
PK

P24e46t91r 36K88a87p44l79a96n

23. 9. 2015 20:08

Chyba, které jsme se dopustili tím, že jsme s důvěrou v demokracii vstoupili do spolku, který se postupně změnil v Německou 4.říši a naší samostatnou republiku postavil do role protektorátu, se dá napravit jenom tím, že se s tímto splkem rozejdeme co nejdříve. Naši korupčníci se budou muset obejít bez rozkrádání dotací. Nebojím se, že by zchudli a kdyby ano, mně to mrzet nebude. Svět je dost velký na to, abychom si v něm mohli najít nové a lepší přátele. než despoty z Evropské komise. Těch pár našich dosavadních europoslanců se snad také uživí jinak. (třeba nějakou skutečnou prací)

8 0
možnosti
Foto

Skutečně svobodní jsme byli jenom dvakrát:

- před rokem 623 - než jsme sem přišli - a

- za husitských válek 1420-1434.

Najdeme si lepší spojence, třeba Grónsko nebo Vanuatu. Hlbně musejí být co nejdál a co nejslabší. Kdybychom si například našli Kuvajt, mohlo by se stát, že by nám diktoval cenu ropy. A takové ponížení nechceme.

0 3
možnosti
VK

Ne. Byli jsme drtivě, ale demokraticky přehlasováni.

3 0
možnosti
Foto

V orgánu, který má kompetence o tomto rozhodovat?Rv

3 2
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik