Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Asi zažaluju banku za to, že mi půjčila peníze, které nejsem schopen splácet.

1 0
možnosti

J48a91n 60R22á20ž

12. 2. 2015 11:05

Kdyby Vám banka půjčovala další penize na to, abyste mohl splácet první půjčku, a později půjčovala dál, i kdyby splátky dělaly víc, než kolik vyděláte, tak by vedení banky zažalovali její akcionáři, zarazili by další půjčky a menežment vyhodili..

Když ECB půjčuje dál, i když ví,že Řekové nemají ani na splátky a nikdo Draghiho a spol nezažaluje, protože to, co dělají , není ekonomické rozhodnuti, ale politické a u takových se na ztráty nehledí, neb je uhradí daňoví poplatníci.

0 0
možnosti

S logikou článku bohužel nemohu souhlasit. Pokrytečtější než že Češi řovou na Řeky je možná spíše to, že Němci řovou na Řecko, ale sami také mají zadlužení skoro 100%, v tom my jsme ještě pozadu. Ale Německo má výkonnost a důvěryhodnost, my zase nemáme takové zadlužení - srovnávat tedy slovy, že u nás je to taky podobné jako v Řecku, to sice můžete, máte svobodu slova, ale technicky je to lež - důležitá jsou čísla - a naše zadlužení je zhruba 1/4 oproti jejich, naše ukazatele jsou lepší oproti jejich, my jsme nezkreslovali kvůli vstupu do EU údaje atd. takže sice to je u nás v lecčems na řecké cestě nebo řeckém přístupu, ale ne až zas tolik. (a tím se nás nezastávám, netěší mne ani jak to je socialistické u nás).

Jak to vypadá v Řecku, si můžete z těch údajů představit - 4x větší zadlužení než naše, ještě víc úředníků než u nás, ještě větší sociální nesmysly než u nás... Výkonnost řecké ekonomiky je malá, efektivita zaměstnanců nízká, míra inklinace k socialismu či marxismu vysoká, to je koktejl, který v podobném měřítku my nemáme, když už někdo, tak spíš Španělsko, částečně Francie či Itálie.

Z toho Řecka by se právě každý další stát měl poučit, EU by měla mít nějakou sankční páku a na příkladu Řecka právě ukázat ostatním, kde jsou hranice. Tím nemyslím vysloveně trestat Řecko, ale prostě Řecko je první, kdo do toho spadnul, z 99% díky mentalitě svých politiků a společenské poptávce, tj. mentalitě "obyčejných lidí, kteří za nic nemůžou", a řešit, že do toho spadli jen díky tomu že mohli, je nesmysl. Mohou i jiní a neudělali to a snaží se své dluhy držet jak to jde. Taky můžete vejít pod jedoucí auta, protože můžete... ale rozumní lidé se poučí na příkladu prvního, kterýho to přejede, a nebudou spekulovat o tom, že skočil pod auto protože tam nebyl mantinel.

5 0
možnosti

Hezké přirovnání.:-)

0 0
možnosti

Já bych to dal fifty-fifty. Za Řecko, Španělsko a další, může celej ten Bruselský spolek, a politici v jednotlivých zemích, kteří dělali , že nic nevidí. Kdo za to určitě nemůže, je řeckej pasák ovcí, nebo slovenskej robot u pásu, ani turek co montuje mercedesy ve Stuttgartu se na ekonomických zvěrstvech nepodílel. Všichni to ale budou platit. Nebo si příště zvolí taky nějakýho Tsiprase, který jim líbí že dá všechno do ažůru.:-/

1 0
možnosti

Každý musí nést důsledky svého počínání.

0 0
možnosti

J69a18n 92F75r44o23l70í89k

11. 2. 2015 15:43

Jen bych opravil názor, že za vše může ta špatná únie. Řekové si žili nad poměry už dávno. Řešili to devalvací drachmy.

8 0
možnosti

J47a93n 92R36á22ž

11. 2. 2015 19:42

No právě, měli možnost si řešit své problémy sami. Třeba devalvaci vlastní měny. To samé dělali Italové. Když to s rozhazovanim přehnali, devalvovali a evropská karavana jela bez problemů dál. Ani jsme to nevěděli. Kdežto díky EU a členství v eurozóně se problémy Řecka staly problémem celé Evropy.

P.S. EU dělá špatnou politiku a euro je chybný důsledek této špatné politiky. To je můj, dnes už nezvratný, názor.

1 0
možnosti

Právě politici nám ukazují, že bez práce jsou právě ty největší a nejsladší koláče.

A těch 100 000 pracujících za minimální mzdu, ze které neuživí ani sebe a svou rodinu a tak mají nárok na nejrůznější sociální dávky, nám zase ukazuje, že koláče nemusí být ani s prací...

5 0
možnosti

Bez práce nejsou koláče-na to žádný politik neslyší.

2 0
možnosti

ale mazat med okolo huby umí;-D

4 0
možnosti

Řekové hlavně neměli být nikdy do EU přijati, a když tak, pak rozhodně ne do měnové unie. Zfalšovali data a stejně nesplnili kritéria. Podivný metr...

3 0
možnosti

A kdo voli ty politiky, kteří delaji ty věci, které vedou k zadluzovani a katastrofam?

Kdo zvolil SObotku, který zrusil poplatky u lekare a hned mu nejaka miliarda chybi?

Kdo volil Spidlu, za jehož vlády se delaly při ekonomickem rustu obri dluhy?

BTW jsem ochoten ihned zaplatit svůj podíl na statnim dluhu, pokud to udela každý a bude tu ustavni zákon neumožňující deficitni financovanim kupovat hlasy volicu.

1 2
možnosti

My ostatní si na to půjčíme, dáme domy do zástavy Putlerovi, nebo Číňanům.:-)

0 1
možnosti
Foto

No, v jednom asi máte fakt pravdu - hlupák opravdu nemůže za to, že se chová jako hlupák...

5 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik