Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J44o39s17e85f 71N50o54v89a30k

19. 1. 2014 12:25

ne neni to absurdni - absurdni je mluvit ve vymirajicim kontinentu o "nebezpeci prelidneni":-)

0 0
možnosti
Foto

Složité téma. Lidskost byla odjakživa protipólem přírody. Je dokázáno, že už naši dávní předkové se dokázali starat o nemocné a staré, na rozdíl od ostatních živočichů. Bylo to však poslání rodiny, či kolektivu. Jakmile úlohu převzal stát a začal "lidskost" uplatňovat podle svých zvrácených představ dochází k tomu, o čem píše autor a potlačuje se význam rodiny a příbuzenství.

3 0
možnosti
Foto

I36v38o 22C65i92l95i54c18h

19. 1. 2014 9:43

Ta idea rovnosti jde zcela proti lidské přirozenosti a nutně musí vést k úpadku, protože (zjednodušeně řečeno) lenocha nijak nemotivuje k tomu, aby své úsilí zvýšil a naopak pilného velmi motivuje k tomu, aby zlenivěl.

5 0
možnosti
SB

ještě že příroda není hloupá a když je třeba, vytasí se s nějakou tou katastrofičkou, hladomorem nebo pandemií

0 0
možnosti
Foto

Děkuju, logické a srozumitelné.

1 0
možnosti
JP

Naprostý souhlas. Příroda by si pomohla sama, pokud bychom do ní nevhodně (pseudohumanisticky nezasahovali. Ale proč chodit až do zemí tzv. III. světa. Stačí u nás zdokumentovat vývoj cikánské populace od roku 1945. Pro Evropu je vražedný příliv sociálních migrantů z celého světa, který je spojen s větší či menší kriminalitou a různými formami rasových nepokojů. Mě by akorát zajímalo, kdo ty pseudohumanisty pořád volí. Já tedy ne.

7 0
možnosti
PK

Některé trendy nezměníte. Vyspělejší národy Evropy už nechtějí uklízet, kopat kanály. Ale do Evropy přivedl miliony především kapitál - potřeboval pracovní sílu buď vůbec nebo co nejlevnější. Takže bych z toho nevinil jen pseudohumanisty. Tím nepopírám závažnost problému - ale nevím, zda pomůže potápění bárek před Lampedusou či střelba na turecko-řecké hranici.

1 3
možnosti
Foto

Hezký článek a důležité téma. Díky.

Montovat se do zákonů přírody je stejně pošetilé jako montovat se do zákonů trhu. Skončíme přesně tam co socialistická ekonomika.

11 1
možnosti
RH

Zákon přírody je, že se např. na slepé střevo umírá, což má výborný vliv na genetický fond lidstva, ovšem žádný normální člověk nenechá druhého nesmyslně umřít, aby se náhodou nerozmožil.

2 3
možnosti
PK

Asi nemalou měrou rozšťoural africký a arabský svět konkurenční boj Západu a Východu po r.1945. V tom žádná humanita nebyla, jen boj o "světovládu". S výkonností části Asiatů nic nenaděláte - dost jich pomáhá úrovni USA.

2 0
možnosti
PK

Synovec absolvoval univerzitu v Kalifornii (je stavař, statik). Divil byste se kolik na fotce z ukončení školy je "šikmookých" nebo Latinos vzhledu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik