Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Chtěl jsem Vám dát karmu, ale s vaším závěrem si nejsem tak jistý. Škoda, že ta vězeňkyně neví, že se svými lídry socialismu se za mřížemi těžko potká. To by režimu té plné rovnosti bylo zadostiučiněno.

0 0
možnosti
JP

J55o59s72e18f 24P75o25t37r

21. 1. 2013 20:57

100% souhlas.

Mám s amnestií podobný zážitek, ale tenkrát, když ji vyhlásil Havel. Při této amnestii jsem na nádraží krajského města potkal svého bývalého podřízeného ( a současně známého) , který mě radostně objal a sdělil  mi "mám za sebou dvě pětiletky v klíčovém průmyslu"

V době reálného socialismu do práce k nám nastoupil jako závozník  poté co se vrátil z vězení za příživnictví. Ovšem  pracoval asi deset minut, pak ke mě přišel, strčil mi pod nos svoje ruce se slovy " tak tyhle ručičky nikdy dřít nebudou" a znovu se nechal zavřít.

Dneska by z něj byl bezdomovec nebo žebrák.

Myslím, že je tady vidět diametrální přístup k lidské svobodě. V dnešní době se  každý musí  sám o sebe starat. Bohužel většině z nás to dělá problémy.

2 0
možnosti
AN

jó socialismus...:-) už není s čeho brát!  a ti miliardáři,kteří ten bývalý majetek mají ,ti asi chlup nepustí.:-)

0 2
možnosti
Foto

R^ Přesně tehle příměr s amnestií mě také napadl.

1 0
možnosti
Foto

Co to blouzníte Ráži. To jako záleží na každém jeinci, jak se v tomto režimu bude mít. Vy bláhový. Záleži kam se narodíte a ne co umíte.

0 6
možnosti
JR

J33a85n 67R83á68ž

21. 1. 2013 19:34

Jako starší člověk, s převážnou částí života prožitou v socialismu, kde jsem se měl relativně velmi dobře (ta pravidla jsem vzal za své a staral se výhradně o sebe a svou rodinu) mám ten otřes také za sebou a vím jako to zpočátku mlátilo se mnou, než jsem si našel  úspěšnou pozici v nové době.... a to si myslím, že jsem hodně odolný a adaptabilní. Tak mám opravdu pochopení, ale to je jediné co se s tím dá dělat! Vysvětlovat nemá cenu. Je to nutné překonat a nechat starost o budoucnost mladým, kteří socialismus nezažili.

1 1
možnosti
Foto

Mladým Bendům a Dientsbierům...

0 0
možnosti
Foto

1) předběžně podotýkám, že jsem se cítil v 80. letech jako zaživa pohřbený.

2) Ale Vaše přirovnání socialismu k vězení hodně kulhá, protože tam šlo žít nezávisle na státostraně, pokud jednotlivec neměl nějaké ambice a mohl si dělat svoje

3) Kapitalismus je naopak reálným vězením, galejemi, v němž vzájemně odcizená individua musí vymýšlet nové a nové potřeby, aby jiná vzájemně odcizená individua skočila jim na špek, tedy musí se neustále uplatňovat na trhu, aby vůbec přežila.

Jestli tomuto stavu říkáte svoboda, tak já tedy ne. Je to námezdní otroctví jak vyšité.

4 6
možnosti
PK

P47a47v22e18l 59K17u29r20a48l

21. 1. 2013 19:44

2) A to jednotlivec nesmí mít ambice? Individuální ambice jsou to co lidstvo dostalo na vrchol potravního řetězce na téhle planetě a jsou důvodem proč máme prakticky všechny technologie. (Nenajdete jedinou jejíž základ by nebyl v tom že někdo nepotřeboval vymyslet jak lépe a efektivněji zabít nepřítele který měl svou představu o tom jak se má žít)

3) Víte každý má právo být "odcizeným individuem"... jestli chce vymýšlet nové potřeby a povede se mu najít někoho kdo si je koupí (to také není ničí povinnost) je to jeho věc.

A to chcete někoho nutit aby omezoval svoji svobodu jenom proto že vy chcete mít zajištěné přežití? No to je možná svoboda pro vás ale ne pro toho kdo se bude muset omezovat aby vám to zajistil.

není to otroctví... máte plné právo se toho neúčastnit a umřít hlady.

5 0
možnosti
MR

M38i33l86a69n 39R38a61d46e47k

21. 1. 2013 19:24

VYHMATNUL JSTE TO R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik