Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Agónie západní civilizace je vina elit.

Když se objevily první příznaky toho, že dekadence západní civilizace zrychluje, nikdo si nepředstavoval jak bude úpadek Evropských hodnot akcelerovat pod vlivem naprostého selhání politických i intelektuálních elit

Evropa se nachází v dekadentní fázi, o tom není pochyb. Opustili jsme to, co v Evropě po staletí utvářelo její kulturu, civilizační návyky, cizelovalo pravidla morálky a etiky. Opustili jsme  ideologii víry v něco, co přesahuje fyzickou podstatu  existence člověka a nahradili ji různými ismy, které nevytvářejí nic jiného než pochybné instantní ideologie. Takže teď, kdy dochází k zásadnímu civilizačnímu střetu  s civilizací, jejíž nosnou ideologií je víra v Boha a šíření této víry mezi nevěřícími jakýmikoliv prostředky, nemáme ideologickou protiváhu, kterou bychom je mírovými prostředky přesvědčili, že náš způsob života je lepší.

 V dějinách Evropy se několikrát opakoval stejný scénář vzestupů progresivních a úpadků dekadentních civilizací. Už několikrát se stalo, že starý systém se rozpadl a přišlo něco nového, jako nový impuls, který posunul naši civilizaci dál dopředu. V současnosti ale čelíme situaci, kdy se systém tradičních evropských hodnot rozpadá, ale není předpoklad, že bude nahrazen něčím,, co lze nazvat jako progresivní posun.  Dnes čelíme ataku, kterou sice už v historii Evropa zažila, ale dnes reagujeme jinak, než reagovali naši předkové a to se nám zcela určitě vymstí. Evropané museli čelit ataku cizorodé civilizace už v minulosti, ale stejně jako dnes západní státy nebezpečí ovládnutí Evropy agresivní nepřátelskou civilizaci podcenily a břímě ochrany Evropy před barbary nechaly na středoevropanech. Nesmíme nikdy zapomenout, že nebýt spojených sil polsko-litevských, zcela jistě by v roce 1683 padla Vídeň  do rukou Mustafa Paši a muslimové by postupovali, už nikým neohrožováni, dál do evropského prostoru. Je tedy  opravdu nadějné, že politici čtyř středoevropských států odložili vzájemné rozpory a ve světle hrozící možné katastrofy se opětně sjednocují ke společné obraně civilizačních   hodnot, které jako nositelé odkazu svých předků vyznávají a pomalu se přestávají ohlížet na defétistické postoje západu.

Nevěřím, že to, co hlásají bruselské a berlínské elity vyjadřuje názor většiny Evropanů, ale naopak  jsem přesvědčen že se prostí občané evropských států, při sledování toho, co se  děje,  se dnes  mohou zcela oprávněně cítit zrazeni svými elitami, které odmítají uznat, že ideologie sociálně přívětivé a multikulturní Evropy  naprosto selhala a je prvotní příčinou zásadního problému, před kterým Evropa stojí. Ne řadoví občané, ale dlouhodobé lpění elit na svých utopiích, spolu s naprostou bezradností jak řešit vzniklý problém způsobuje, že muslimové mohou ovládnout Evropu. Což se zcela jistě stane, když těmto elitám občané dovolí  nadále ovládat evropské mocenské posty.

 "Nemáme luxus dostatku času“  řekla šéfka evropské diplomacie Federica Mogheriniová v reakci na páteční prohlášení zemí visegrádské skupiny (V4) k migraci s tím, že EK musí silově vnutit všem členským státům EU přerozdělení imigrantů.

Že nemáme luxus dostatku času, tak to je jediné, s čím se s touto poněkud zdivočelou dámou dá souhlasit, ale v naprosto jiném kontextu. Toho málo času, který nám ještě zbývá, musíme využít k rychlému odstranění všech multikulturalistů a socialistických utopistů z jejich mocenských pozic a musíme přinutit národní vlády, aby se vzepřeli diktátu  jak Berlína, tak Bruselu a odpoutaly se od názorů intelektuální smetánky. Jakmile se vzdáme výsostného práva každého státu, svobodně se rozhodnout, koho do země pustíme a koho ne, vzdáme se definitivně státní suverenity a svobody. A v důsledku se budeme muset smířit s tím, že naši potomci  budou žít v podmínkách netolerantní ideologie Islámu a ctít zákony Sharia.. 

Petr Robejšek o „elitách„:

Elity se osamostatnily a pohybují se jako ponorka nebo vzducholoď, každopádně mimo společnost. Zcela neoprávněně se domnívají, že vědí, jak má společnost vypadat a že mají povinnost a právo jí to říkat. To je platónský přístup rady moudrých. Jenže kdyby tito moudří byli skutečně moudří, chovali by se jinak. Moudří ale nejsou, a až příliš často jsou obětí vlastních vizí, iluzí, snobství, ješitnosti i omylů.

Povinností elit je respektovat, že jsou velmi omylné, a mají tudíž být pouze vykladači světa, nikoli určovat, jak má vypadat. Mají pomáhat společenské diskusi, vytváření názorů, formulování odpovědí a usnadňovat moderování procesu, v němž celá společnost hledá řešení, které bude nakonec přijato.

Elity se zcela neoprávněně domnívají, že když studovali, umějí se lépe vyjadřovat, přečetli pár knih a obstojí v kavárenské debatě, mají nárok na pravdu

Jejich povinností ani právem ale není určovat správná řešení. Když se podíváme co elity dokázaly, a ať už mluvíme o světovém hospodářství, eurozóně, globalizaci nebo energetické politice, jejich neúspěšné projekty převládají

Autor: Jan Ráž | neděle 6.9.2015 19:30 | karma článku: 37,40 | přečteno: 1240x
  • Další články autora

Jan Ráž

Úvaha nad absurditou boje proti dezinformacím.

V diskuzi na webu novinky.cz někdo projevil obavu z toho, že Rusko, tedy Putin, ovládá strategické zásobování Evropy ropou a plynem. Reagoval jsem upozorněním, že nejenom ropu a plyn. A tento názor byl prohlášen za závadný

2.4.2022 v 0:00 | Karma: 31,42 | Přečteno: 669x | Diskuse| Politika

Jan Ráž

Úvaha o šachistovi Putinovi

Myslel jsem, že už mne nic nevyprovokuje k napsání samostatného článku a že své grafomanské mámení budu tlumit jen v diskuzích pod blogy jiných autorů. Ale po zcela nepochopitelném tahu Putina, vpádu na Ukrajinu k tomu došlo.

22.2.2022 v 19:44 | Karma: 16,28 | Přečteno: 705x | Diskuse| Politika

Jan Ráž

Co se děje v USA, napovídá hodně i o Evropě

Události v USA, mají svou zákonitost. Latentní rasismus, stále tam přítomný, v tom hraje zcela jistě svoji roli,ale obávám se, že se stává stále víc a víc sekundární příčinou přeměny protestů v pouliční teror.

4.6.2020 v 7:48 | Karma: 18,36 | Přečteno: 511x | Diskuse| Hyde park

Jan Ráž

O sankcích za odmítnutí kvót

Ze strany eurounijních bafuňářu slyšíme v souvislosti s prohlášením vlády, kterým odmítá uprchlické kvóty, že neochotu podílet se na přerozdělování uprchlíků podle kvót, brát jako každé jiné porušení unijních pravidel.

7.6.2017 v 10:38 | Karma: 35,86 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Společnost

Jan Ráž

Británie je stále členem EU, na což se nějak zapomíná

Účelem mého článku je objasnit některá fakta, týkající se momentálního vztahu Británie k EU a ukázat na naprosto nemístné jednání unijních špiček směrem k Británii.Jednání zejména Junckera, je přímo ukázkovou ilustrací arogance.

2.7.2016 v 18:12 | Karma: 29,34 | Přečteno: 783x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik